Hűtsd le magad saját készítésű fagyival!
A nyári nagy melegben mi is eshetne jobban egy gombóc fagyinál? A gyümölcsös fagyiknak számtalan variációjuk van, amit te magad is könnyen elkészíthetsz ennek az egyszerű receptnek a segítségével!
Hozzávalók:
1 csomag Dr. Oetker vanílliaízű fagyipor
2 dl hideg tej
2 dl növényi alapú habtejszín
1 doboz gyümölcsös joghurt
kb. 10 dkg friss gyümölcs
Elkészítés:
Öntsd a tejet egy magas falú keverőedénybe és add hozzá a fagyiport. Kézi mixerrel először alacsony majd magas fokozaton verd fel a masszát a krémállag eléréséig. Ugyanezt tedd meg külön a tejszínnel is, majd keverd a fagyiporhoz a joghurttal együtt. Ha ez megvan, akkor ismét verd fel az egészet, hogy egyforma állagú legyen. A megmosott gyümölcsdarabokat teheted a pohár aljára is, amibe a fagyit beleöntöd, de ha a dobozos tárolás mellett döntesz, akkor is beleszórhatod a fagylaltmasszába. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor a fagyasztóba téve kívánt állagúra fagyasztjuk.
Tipp:
Szinte bármilyen idénygyümölcsből készítheted, lehet eper, málna, cseresznye, meggy, ribizli, csak a fantáziád szabhat határt a kreációidnak. Mindenképp a választott gyümölccsel megegyező vagy harmonizáló joghurtot használj!
Díszítés:
Ha szeretnéd megkoronázni a fagyidat még valami extrával, akkor a maradék gyümölcsből készíts öntetet! Nyomkodd össze villával és szórd meg egy kanál porcukorral, így darabos marad, de levet is enged majd a gyümölcs. Ha nem elég édes, akkor még adhatsz hozzá cukrot saját ízlésed szerint. Tálaláskor pár darab friss gyümölccsel vagy tejszínhabbal is díszítheted az ínycsiklandozó fagyidat.