Receptajánlatunk: Tonhalas rakott penne
A melegben nincs kedvünk a nehéz ételekhez, de egy könnyű meleg ebéd biztosan jól fog esni!
Hozzávalók:
-1 közepes fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
-1 ek paradicsompüré
- 1csipet provance fűszerkeverék
- 1 csipet cukor
- só, bors ízlés szerint
- ½ dl tejszín
- 150 g mélyhűtött zöldborsó
- 2 doboz olajos tonhal (180g/doboz)
- 150 g mozzarella
- 1 ek vaj
- 400g penne
Elkészítés:
-A finomra vágott vörös hagymát, illetve a fokhagymanyomón áttört fokhagymát forró olajban üvegesre főzzük
-Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a paradicsomot a levével együtt
-Majd ízesítjük sóval, borssal, fűszerkeverékkel, cukorral
-Közepes lángon, fedetlenül 10-12 percig főzzük, majd hozzá öntjük a tejszínt és további 2-3 percig forraljuk
- A kifőtt tésztát meglocsoljuk a tonhal olajával
- A sütőedényt kikenjük vajjal az aljára 2-3 evőkanál paradicsommártást simítunk, majd ráterítjük a penne felét
- A tésztát megszórjuk tonhal darabkákkal és borsóval, majd a paradicsommártás felével
- Majd újabb réteg pennét tesszük le, amit ismételten megszórunk tonhallal és meglocsoljuk a paradicsomos szósszal
- Végül az egészet megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz a tészta tetején (20-25 perc)
Tálalás:
A tonhalas tésztát kockákra vágva tálaljuk. Fogyaszthatjuk ketchuppal vagy tejfölösen is!