Könnyű bögrés répatorta: Szuper meglepetés az egész családnak
Aki szerint a répa nem tortának való, nagyon téved! Ez az isteni zöldség tökéletes édességek készítésére. Kezdetnek például itt van ez a könnyű torta, amit bármikor elkészíthetsz.
Bögrés répatorta - Hozzávalók:
- 1 és 1/4 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bögre cukor (porcukor, kristálycukor, barna cukor is lehet)
- 1/2 bögre étolaj
- 3 egész tojás
- 3 bögre nyers, kislyukon reszelt sárgarépa
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre durvára vágott dió, mandula
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük egy nagy keverőtálba, közben előmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A masszát beleöntjük egy kerek tortaformába, és a jól előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A tetejét akár csoki bevonattal vagy cukormázzal és friss, reszelt répával is díszíthetjük.