Laktató, magyaros paradicsomos káposzta
Ez a hagyományos főétel sosem fog kimenni a divatból, ezért nem árt ha megjegyzed a receptjét.
Paradicsomos káposzta - Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 kg paradicsom
- 1 fej hagyma
- Olaj
- 3 dkg liszt
- 1 zöldpaprika
- Cukor
- Só
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a káposztát, majd vágjuk csíkokra. A hagymát dinszteljük meg olajon, majd tegyük rá a káposztát és sót. Fedjük le egy tetővel, és pároljuk puhára. A paradicsomot főzzük meg, törjük át egy nagyobb lyukú szitán. Ezután adjuk hozzá a káposztához, majd jöhet a kimagozott, apróra kockázott paprika. Egy kicsit hagyjuk főni, amíg el nem kezd puhulni. Készítsünk rántást lisztből és olajból. Ezután beletehetjük a cukrot és a sót is.