Burgonyával sült csirkecombok egyszerűen - Csak 45 percet vesz el az életedből és isteni!
Ha van otthon csirkecomb, de nincs ötleted, mi csinálj belőle, mutatunk egy ötletet! Csupán néhány hozzávaló szükséges hozzá, kevesebb, mint egy óra alatt elkészül, ráadásul köretről sem kell külön gondoskodni. Íme!
Hozzávalók
- 4 csontos, bőrös csirkecomb
- 2 nagyobb burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk só
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csésze rukkola (vagy spenót)
Elkészítés
A megtisztított csirkecombokat dörzsöljük be alaposan sóval és borssal. A meghámozott burgonyát és hagymát vágjuk nagyobb darabokra, majd helyezzük el a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsoljuk meg olajjal és szórjuk meg sóval és borssal. A csirkecombokat helyezzük ezek tetejére, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Közben az összezúzott fokhagymát keverjük el egy kis olajjal, majd locsoljuk a tepsi tartalmára. Ezután süssük még nagyjából 20 percig, ekkorra a csirkecombok teljesen átsülnek. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét rukkolával vagy spenóttal.