Mexikói gorgonzolás kosárkák - 15 perces nasi focinézős estékre
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Foci Eb idején igen kedvelt fogásnak számítanak az aprócska partifalatok, ropogtatnivalók és könnyen elkészíthető nasik. Cikkünkben egy ilyet mutatunk most be, készítsd el és várd ezzel a barátaidat a közös meccsnézéshez!
Hozzávalók
- Bonduelle Mexico Mix
- 1-2 alma
- 1 lilahagyma
- 10 dkg gorgonzola
- 2 tojássárgája
- 20 dkg natúr krémsajt
- ½ marék pucolt dió
- 1 csom. mini mozzarella
- 3 lap tortilla
Elkészítés
Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával. Egy tálba öntjük a zöldségkeveréket és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket. Először a sajtost, utána a zöldségkeveréket és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on.
Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket. Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.
A kosárkák hidegen is tökéletesek.