A legfinomabb mandulás-csokis keksz - Recept
Az aprósüteményeket mindenki szereti, ezért is lenne kár kihagyni ezt az isteni mandulás kekszet! Ezzel a finom recepttel nem lőhetünk mellé.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg étcsokoládé
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg nádcukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál mandula kivonat
- csipet só
Elkészítés
Enyhén olvasszuk meg a vajat egy tálban. Ebbe üssük a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, a vanília- és mandula kivonatot. Keverjük össze jó alaposan, majd öntsük hozzá a lisztet, a sütőport és egy kevés sót. Ha már jó kis masszává alakult, adjuk hozzá a mandulát és az apróra vágott csokoládét. Kis gombócokat formázunk a tésztából, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsin szétlapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ezt is ajánljuk: Kandírozott gyömbér