Isteni vajas croissant - Recept

Ráérős reggeleken érdemes különböző péksüteményekkel próbálkozni, mint amilyen az omlós, finom croissant. Egy finom kávéval tökéletes indítója lehet a napnak!
Hozzávalók
A tésztához
- 350 g búzaliszt
- 75 g natúr joghurt
- 100 ml tej
- 1 db tojás
- 20 g kristálycukor
- 25 g élesztő
- csipet só
A rétegezéshez
- 50 g vaj
A kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyúrjuk tésztaállagúvá. Egy nedves konyharuhával takarjuk le és kelesszük duplájára. Amikor a tészta megkelt, osszuk nyolc egyenlő részre, így kb. 8 dkg-os darabokat kapunk majd. Formázzuk gömb alakúvá őket, pár perc pihentetés után pedig nyújtsuk ki a tésztákat kb. 18 cm átmérőjű, kör alakú lapokká. Mindegyiket kenjük meg az olvasztott vajjal, majd tegyük rá a következő lapot, hogy egy összeragasztott tésztatornyot kapjunk. Ezt tegyük be a hűtőbe 10 percre, hogy a vaj megkössön. Ha letelt az idő, nyújtsuk ki az egészet 1 cm vastagságúra, majd mint a tortát, vágjuk 8 egyenlő cikkre. Tekerjük fel őket, kenjük be a tetejüket tojássárgájával, majd 180 fokra melegített sütőben süssük őket aranyszínűre.
Ezt is ajánljuk: Vaníliás csiga fahéjjal és mazsolával
Fotó: rasktravel.com
Oldalak
