A 8 legjobb immunerősítő étel a hideg hónapokra
Minden évszakban fontos az egészség, ősszel azonban fokozottan kell figyelni a megfelelő vitaminbevitelre, hisz a hideg reggelek, a csípős szél, a legyengült szervezet mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyedén elkapjunk valamilyen nyavalyát. Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 csodaszert, amelyeknek a rendszeres fogyasztásával bombabiztos védőburkot emelhetünk magunk köré a különféle vírusokkal szemben. Következzenek hát a leghatékonyabb immunerősítő zöldségek és gyümölcsök!
Kiwi
A kiwi C-vitamin-tartalma vetekszik a citrusfélékével, ráadásul nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így azoknak sem kell tartani tőle, akik a hideg hónapokban is nagy figyelmet fordítanak az alakjukra. Ez az egzotikus gyümölcs hihetetlen energiabomba, méregtelenítő hatása pedig legendás. Kiváló alapja lehet egy isteni turmixnak, keverhetjük zabpehellyel, tehetjük gyümölcssalátába, joghurtba, de fogyaszthatjuk önmagában is – a kívánt hatást mindenképp elérjük vele: esélyt sem adunk a baciknak.
Fokhagyma
Bizony, bármilyen nehéz elfogadni, a fokhagyma az egyik leghatékonyabb segítség a betegségek legyűrésében, illetve megelőzésében. Fantasztikus gombaölő, rengeteg vitamint tartalmaz, erősíti a szívet, tisztítja a vért, javítja a koncentrációs készséget és még sorolhatnánk. Ahogy a legtöbb zöldség és gyümölcs gyógyhatása, úgy a fokhagymáé is nyersen fogyasztva érvényesül leginkább, de aki sehogy sem tud megbarátkozni a szagával, számtalan kapszula közül választhat, melyeket ma már minden drogéria polcán megtalálhat.