A 4 legjobb tavaszi zöldség, amiből megéri sokat enned
Végre megérkezett a jó idő, és ezzel együtt lassacskán egyre több zöldség és gyümölcs közül válogathatunk a piacon és a boltok polcain is. Érdemes már most összeszednünk, hogy melyek azok a legfontosabb zöldségek, amelyekre a szervezetünknek mindenképpen szüksége van a szokatlanul hosszúra nyúlt tél után.
Borsó
A borsó az egyik legnépszerűbb zöldségeink közé tartozik. Ráadásul ilyenkor tavasszal már nem kell feltétlenül a boltok mélyhűtőiben keresgélnünk, hanem érdemesebb a piacon beszereznünk a frissen termett zsenge zöldborsót, hiszen a legfontosabb vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz csak így tudunk hozzájutni. A borsó ugyanis gazdag B1-, B2- és C-vitaminban is, de segíti a tavaszi méregtelenítést is, sőt akár a zsírégetést is fokozhatja.
Sárgarépa
Azt, hogy a sárgarépa mennyire jót tesz az egészségünknek már gyerekkorunk óta tudjuk, hiszen számtalan módon próbáltak a szüleink rávenni arra, hogy megegyük a levesből vagy akár nyersen. Bár nem biztos, hogy a répa rágcsálása javít a fütyülési tudományunkon, de ettől eltekintve valóban számtalan jótékony hatása van az egészségünkre, ami miatt tavasszal érdemes minél többet ennünk belőle. Többek között tartalmaz A-, B- és C-vitamint is, de antioxidáns hatással is rendelkezik, így hatékonyan előzi meg a különböző rákos betegségeket, erősíti az immunrendszert és a méregtelenítésben is nagy segítségünkre lehet.
Spárga
A diétázók körében is nagy népszerűségnek örvendő spárgával is érdemes próbálkoznunk tavasszal, hiszen egyik előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma, de emellett rengeteg rostot, illetve nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz. Ráadásul olyan fontos ásványi anyagok vannak benne, mint például kalcium, magnézium és a kálium. Nem utolsósorban pedig nagyon sokféle módon elkészíthetjük, hiszen lehet párolva, levesként vagy akár grillezve is fogyasztani.
Spenót
Bár nem mindenki rajong a spenót ízéért, de érdemes vele megbarátkoznunk, mert ez az egyik olyan zöldségünk, amelynek a legmagasabb az ásványi anyag tartalma. Ennek köszönhetően a spenót hozzájárul a sejtmegújításhoz, segít a vérképzésben és nem utolsósorban az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges ásványi anyagokat is nagy mennyiségben tartalmazza.