Recept

Bélszín gombamártással burgonyapürével, zöldbabbal

Ezt az ételt a vendégek is imádni fogják.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Bélszín gombamártással burgonyapürével, zöldbabbal

Hozzávalók:

  • 80 dkg Bélszín
  • 1 ek Só
  • 1 csipet Bors
  • 1 kk Mustár
  • 1 ek Worcesterhire szósz
  • 2 g Fokhagyma
  • 5 dkg Vaj
  • 6 szál Kakukkfű
  • 2 szál Rozmaring
  • 2 ek Olívaolaj

Gombamártás:

  • 50 dkg Vegyes gomba
  • 1 db Hagyma
  • 2 g Fokhagyma
  • 3 ek Olívaolaj
  • 1 ek Vaj
  • 1 csipet Petrezselyem
  • 5 szál Kakukkfű
  • 1 kk só
  • 1 csipet Bors
  • 2 ek Tejföl
  • 2 dl Tejszín

Burgonya püré:

  • 50 dkg Burgonya
  • 1 ek Só
  • 10 dkg Vaj
  • 1-2 dl Forró tej
  • 1 csipet Bors
  • 1 csipet Szerecsendió
  • 1 csipet Snidling

Zöldbab:

  • 25 dkg Zöldbab
  • 1 kk Só
  • 1 ek Vaj
  • 1 csipet Bors
  • 1 g Fokhagyma

Elkészítés:

  1. A bélszínt 3 cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. A serpenyőt felforrósítjuk és a szeletek mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.
  3. Kivesszük a húst, és átrakjuk egy tűzálló tálba vagy tepsibe, sózzuk, borsozzuk megkenjük a mustárral a worcesterhire szósszal, majd mellè rakjuk a kakukfüvet rozmaringot és a vajat az olajjal.
  4. 210 fokos sütőben 10 percig sütjük. Közben a vajjal meglocsolgatjuk.

Gombamártàs:

  1. Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát az olajon ledinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és lepírítjuk.
  2. Fűszerezzük a kakukkfűvel, az apróra vágott petrezselyemmel, és a vajjal.
  3. A tejfölt a tejszínnel kikeverjük és a gombára öntjük, ezután 2 percig főzzük.

Burgonya püré:

  1. A burgonyát sós vízbe megfőzzük, áttörjük, majd hozzákeverjük a vajat, és a tejet.
  2. Fűszerezzük a borssal, szerecsendióval, és az apróra vágott snidlinggel.

Zöldbab:

  1. Sós vízben megfőzzük a babot, leszűrjük.
  2. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a babot, majd borsozzuk.
  3. 1-2 percig nagy lángon átforgatjuk rajta.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Lifestyle
A magyar nyelv szépsége és összetettsége sokak számára egyet jelent a kihívásokkal.
Utazás
A külföldi túrázó elmondása szerint már napok óta bolyongott a hegyekben. A csodának köszönheti, hogy életben maradt.
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódítanak a kerámia főzőlapok a hagyományos gáztűzhellyel szemben, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes nekifogni a tisztításuknak.
Sztárok
Károly felesége még 2017-ben vallott őszintén élete legfájdalmasabb időszakáról egy interjúban.
Egészség
Ha felébredünk valami miatt éjszaka, akkor egyeseknek nagyon nehéz lehet visszaaludni, és kezdődik a forgolódás. Van azonban egy módszer, ami állítólag segít ezen!
Lifestyle
Dr. Eric Berg, az időszakos böjt szakértője egy olyan hihetetlen egészségügyi előnyökkel járó ital receptjét osztotta meg YouTube-csatornáján, amit neked is mindenképpen érdemes kipróbálnod.