Laktató, mégsem hizlal: darált húsos cukkinihajó, a tökéletes vasárnapi ebéd!

Ha szeretnéd megadni a módját a vasárnapi ebédnek, akkor mindenképp érdemes elkészítened ezt a fogást.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Darált húsos cukkinihajó
Darált húsos cukkinihajó
Hozzávalók:
- 2 db nagy cukkini
- 50 dkg darált pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek szőlőmagolaj
- 1 ek só
- 1 csipet bors
- 15 dkg reszelt sajt
- 150 ml tejszín
- 20 dkg paradicsompüré
- 1 kk bazsalikom
- 1 kk oregánó
- 15 dkg jázmin rizs
- 3 dl víz
Elkészítés:
- A cukkinit félbevágjuk, a közepét egy kanál segítségével kivájjuk, és félretesszük.
- Egy kis fazékban 1 ek olajon a rizst megfuttatjuk, megsózzuk, felöntjük a vízzel, és kavargatás mellett hagyjuk felforrni. Amikor felforrt lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk párolódni.
- Felhevítünk egy serpenyőt, és az olajon lepirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk.
- Az átpirult húshoz hozzáadjuk a paradicsompürét, a bazsalikomot, az oregánót, és a kikanalazott cukkini darabokat.
- Felöntjük a tejszínnel, és a megfőtt rizst belekeverjük.
- Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és a ragunkat a cukkinikba kanalazzuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- 180˙C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak

This is a modal window.