Lifestyle

Csakis egyféleképpen tárolhatod a kávét a hűtőben: nagy hiba, ha nem így csinálod

A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.

A hosszan tartó frissesség titka

A kávézás a mindennapok szerves része a legtöbb ember számára, ám a fogyasztáshoz kapcsolódó szokások rendkívül változatosak. Ahány ház, annyi rituálé létezik: van, aki reggel rögtön ébredés után kortyol bele a gőzölgő fekete nedűbe, míg mások csak délután vagy a munkanap közepén engedik meg maguknak ezt a kis kényeztetést. Az élénkítő ital elkészítésének módja is egyénenként változik: egyesek a klasszikus filteres kávéra esküsznek, míg mások a kotyogós, esetleg a kapszulás gépek szerelmesei, de a kávé ízesítése is ízlés dolga – van, aki tejszínnel és cukorral, mások feketén, keserűen szeretik. A tárolás is sokféleképpen történhet, az viszont fontos, hogy lehetőleg hűvös, sötét helyen tartsd a kávét, hiszen csak így tudja megőrizni frissességét és aromáját. Ebből kiindulva a hűtőben való tárolás is megfontolandó opció lehet, de van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy elkerüljük a kávé minőségének gyors romlását; részletek a galériában!

A kávé rendkívül higroszkópos, azaz könnyen magába szívja a nedvességet – így abban az esetben, ha az italt nem tárolod helyesen a hűtőben, könnyen felveszi a környezetből a vizet, ami megváltoztatja az ízüket és állagukat.
Kattints a további képekért!

Vitathatatlan, hogy a kávé és a kesudió ízkombinációja nagyszerű tud lenni, ám a szakemberek azt tanácsolják, inkább kerüljük el.

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
Elfogyott a türelmi idő, és innentől csak visszaváltási lehetőséget jelölő csomagolással dobhatnak italokat piacra a gyártók. Sok kicsi sokra megy, így súlyos pénzeket bukhatunk, ha nem váltjuk...
Lifestyle
Ha az alábbi jegyek közé tartozol, most lesz érdemes befektetned. A csillagok csupa jót ígérnek neked pénzügyi területen.
Utazás
Tíz százalékkal magasabbak lesznek az autópályadíjak július 1-je és szeptember 30-a között Horvátországban. A nyári tarifa nem vonatkozik a nehéz járművekre, autóbuszokra és kamionokra - írja az MTI...