Undorító oka van: ezért ne hagyd soha a ketchupot a konyhapulton - Nagy bajod is lehet belőle, ha a szekrényben tárolod

Kétféle ember létezik: aki felbontva, vagy akár már bontatlanul is a hűtőbe rakja a ketchupot, míg mások simán kint hagyják az asztalon kedvenc mártogatósukat – utóbbiak nagy veszélyben is lehetnek, ha így tesznek.

Most akkor kell neki a hűtő vagy sem?

A ketchup sokunk kedvenc szósza, nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag mindenhez remekül passzol, legyen szó sült burgonyáról, hamburgerről vagy épp virsliről. A majonéz és a mustár mellett tehát ez a másik olyan mártogatós, amit az emberek előszeretettel vásárolnak és fogyasztanak, még annak ellenére is, hogy köztudottan nem a legegészségesebb élelmiszerről van szó. Már régóta dúl a vita azonban arról, hogy a ketchupot hűtőben kell-e tárolni, vagy bőven elegendő, ha felbontás után simán a konyhapulton hagyjuk, esetleg szekrénybe tesszük. Nos, a Mirror által megkérdezett élelmiszer-szakértő most elárulta az undorító okát annak, amiért sosem kéne szobahőmérsékleten tárolnunk a ketchupot – galériánkban olvashatod a részleteket!

A ketchup elsősorban paradicsomból, ecetből, cukorból és különféle fűszerekből készül, ezért eredendően savas, amely ellenséges környezetet biztosít a baktériumok számára, így ez a szósz felbontás után is viszonylag sokáig eltartható. Igen ám, de sokan úgy gondolják, épp az előbb felsoroltak miatt nem is feltétlen kell hűtőszekrényben tárolni, mondván úgysem romlik meg, és különben is, szobahőmérsékleten egyébként is finomabb.
Kattints a további képekért!

Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Lékai-Kiss Ramóna új oldalát mutatja majd meg A Nagy Duettben, ebben pedig Brasch Bence lesz segítségére.
      Home&Design
      Sokan szeretik díszíteni a konyhájukat, de tudtad, hogy ezek az ártatlannak tűnő szuvenírek akár a hűtőd működésére is rossz hatással lehetnek? Mutatjuk, miért érdemes óvatosnak lenni velük!
      Sztárok
      Gáspár Győző azt is elárulta, hogy melyik magyar énekesnőt szeretné megszemélyesíteni A Nagy Duett-ben.
      Sztárok
      Diákból lesz tanár: Mihályfi Luca és Hegyes Berci a Dancing with the Stars után szerelmespárként vágnak neki A Nagy Duettnek.
      Egészség
      Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.