Jabraan Ahmed élelmiszer-szakértő szerint, ha a ketchupos tubust például nyáron a hűtőszekrényen kívül tároljuk, akkor a gyümölcslegyek könnyedén beszennyezhetik a terméket azáltal, hogy tojásokat rakhatnak a szósz tetején, valamint baktériumokat hagynak a ketchup fedelén. Ugyanakkor Ahmed arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy a lejárati dátumon sem szabad félvállról venni, még az olyan termékek esetében sem, mint a ketchup, ugyanis a lejárt élelmiszerek fogyasztása akár ételmérgezéshez is vezethet azáltal, hogy az adott termékben elszaporodnak a baktériumok.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Jabraan Ahmed élelmiszer-szakértő szerint, ha a ketchupos tubust például nyáron a hűtőszekrényen kívül tároljuk, akkor a gyümölcslegyek könnyedén beszennyezhetik a terméket azáltal, hogy tojásokat rakhatnak a szósz tetején, valamint baktériumokat hagynak a ketchup fedelén. Ugyanakkor Ahmed arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy a lejárati dátumon sem szabad félvállról venni, még az olyan termékek esetében sem, mint a ketchup, ugyanis a lejárt élelmiszerek fogyasztása akár ételmérgezéshez is vezethet azáltal, hogy az adott termékben elszaporodnak a baktériumok.