Undorító oka van: ezért ne hagyd soha a ketchupot a konyhapulton - Nagy bajod is lehet belőle, ha a szekrényben tárolod

Kétféle ember létezik: aki felbontva, vagy akár már bontatlanul is a hűtőbe rakja a ketchupot, míg mások simán kint hagyják az asztalon kedvenc mártogatósukat – utóbbiak nagy veszélyben is lehetnek, ha így tesznek.

Most akkor kell neki a hűtő vagy sem?

A ketchup sokunk kedvenc szósza, nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag mindenhez remekül passzol, legyen szó sült burgonyáról, hamburgerről vagy épp virsliről. A majonéz és a mustár mellett tehát ez a másik olyan mártogatós, amit az emberek előszeretettel vásárolnak és fogyasztanak, még annak ellenére is, hogy köztudottan nem a legegészségesebb élelmiszerről van szó. Már régóta dúl a vita azonban arról, hogy a ketchupot hűtőben kell-e tárolni, vagy bőven elegendő, ha felbontás után simán a konyhapulton hagyjuk, esetleg szekrénybe tesszük. Nos, a Mirror által megkérdezett élelmiszer-szakértő most elárulta az undorító okát annak, amiért sosem kéne szobahőmérsékleten tárolnunk a ketchupot – galériánkban olvashatod a részleteket!

A ketchup elsősorban paradicsomból, ecetből, cukorból és különféle fűszerekből készül, ezért eredendően savas, amely ellenséges környezetet biztosít a baktériumok számára, így ez a szósz felbontás után is viszonylag sokáig eltartható. Igen ám, de sokan úgy gondolják, épp az előbb felsoroltak miatt nem is feltétlen kell hűtőszekrényben tárolni, mondván úgysem romlik meg, és különben is, szobahőmérsékleten egyébként is finomabb.
Kattints a további képekért!

Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      A divatvilág egyik időtlen kiegészítője, amely nemcsak praktikus, hanem elegáns és karakteres is. Az utóbbi szezonokban különösen felkapottá vált, nemcsak a klasszikus fekete és barna árnyalatokban,...
      Egészség
      A többség az íze, vagy éppen az élénkítő hatása miatt issza a kávét, na de a fogyás miatt? Megmutatjuk, hogy van-e benne igazság!
      Sztárok
      Dobók Kata anno egy reklám, valamint A miniszter félrelép című alkotás miatt is felkerült alaposan a térképre.
      Utazás
      Persze a 38 vizsgált autómodellből elég sok érte el a maximális ötcsillagos minősítést, de egy Magyarországon is kedvelt márka csak 3 csillagot kapott.
      Egészség
      Emlődaganatok korai felismerésére fejlesztenek új diagnosztikai eszközt nemzetközi együttműködésben a Szegedi Biológiai Kutatóközpont és az Astridbio Technologies Kft. munkatársai a Nemzeti Kutatási...
      Lifestyle
      Ha kiválóan működő ösztönökkel és átlagon felüli megfigyelőképességgel rendelkezel, akkor bizonyára sikerrel veszed ezt az akadályt.