Undorító oka van: ezért ne hagyd soha a ketchupot a konyhapulton - Nagy bajod is lehet belőle, ha a szekrényben tárolod
Kétféle ember létezik: aki felbontva, vagy akár már bontatlanul is a hűtőbe rakja a ketchupot, míg mások simán kint hagyják az asztalon kedvenc mártogatósukat – utóbbiak nagy veszélyben is lehetnek, ha így tesznek.
Most akkor kell neki a hűtő vagy sem?
A ketchup sokunk kedvenc szósza, nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag mindenhez remekül passzol, legyen szó sült burgonyáról, hamburgerről vagy épp virsliről. A majonéz és a mustár mellett tehát ez a másik olyan mártogatós, amit az emberek előszeretettel vásárolnak és fogyasztanak, még annak ellenére is, hogy köztudottan nem a legegészségesebb élelmiszerről van szó. Már régóta dúl a vita azonban arról, hogy a ketchupot hűtőben kell-e tárolni, vagy bőven elegendő, ha felbontás után simán a konyhapulton hagyjuk, esetleg szekrénybe tesszük. Nos, a Mirror által megkérdezett élelmiszer-szakértő most elárulta az undorító okát annak, amiért sosem kéne szobahőmérsékleten tárolnunk a ketchupot – galériánkban olvashatod a részleteket!
Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.
Leadfotó: 123rf