Daganatmegelőző hatása van ennek a burgonyának, ami igazából nem is krumpli

Azonban akkor mi is ez pontosan, és mennyit kellene belőle fogyasztanunk, hogy remek hatással legyen az egészségünkre?
Az íze is mennyei, és tele van minden jóval
Az édesburgonya, más néven batáta, egyre népszerűbbé válik a világ számos részén, köszönhetően különleges ízének és számos egészségügyi előnyének.
Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, ahol már több ezer éve termesztik. Az ősi civilizációk, mint például az inkák és a maják, nagyra értékelték az édesburgonyát tápláló és gyógyító tulajdonságai miatt. Anno még a 16. században került Európába a spanyol hódítók révén, majd később elterjedt Ázsiában és Afrikában is.
Ki írta, hogy daganatmegelőző hatása van, mennyit kellene ennünk belőle, és miért annyira egészséges, az a galériánkból kiderül!
Leadfotó: 123RF
Oldalak
