Padlizsánkrém: egy mártogatós, amit mindenre kenhetsz!
A tökéletes kence reggelire, ebédre vagy vacsorára - pár perc alatt elkészül, egészséges, és még finom is!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 db nagy padlizsán
- 1 ek citrom leve
- 2 ek cukor
- 1 csipet bors
- 1 kk só
- 1 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk mustár
Elkészítés:
- A padlizsánokat egy tepsibe tesszük és 200 fokon 1-1,5 órát sütjük.
- A cukrot kikeverjük a citrom levével, borssal, sóval , mustárral, majd hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt az apróra vágott fokhagymát, a lila hagymát és a petrezselymet.
- Amikor a padlizsánok megsültek kikaparjuk a belsejét és mindent egy alsó késes aprítóba teszünk, majd összeturmixoljuk.
Tipp: A krémet mártogathatjuk friss zöldségekkel vagy rákenhetjük bagettre, de szendvicsbe tökéletes.