Mandulás-mogyorós ribizlis süti: ezt muszáj elkészítened a családnak!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/blog/ribizlis-suti-ma-lead.jpg?itok=za951l-J)
Egy pofonegyszerű desszert, amit akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetsz a hétvégén.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mandulás-mogyorós ribizlis süti
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 150 gr nyírfacukor
- 100 gr mandula őrölve
- 100 gr mogyoró őrölve
- 50 gr liszt
- 1 kk sütőpor
- 150 gr ribizli (fagyasztott is jó)
- 1 ek vaj
Elkészítés:
- A sütőt 170 fokra melegítjük, a tepsit vagy tortakarikát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral.
- A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd mindkettőt felhabosítjuk.
- A lisztet, sütőport, mandulát, mogyorót összekeverjük.
- A felvert tojásokat egybeforgatjuk és hozzáadjuk a lisztes keveréket. (Spatulával keverjük!)
- Tepsibe öntjük és közbe beleszórjuk a ribizlit de hagyjunk a tetejére is. 170 fokon 40 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd porcukrozzuk és felvágva tálaljuk.