Csupa gyümölcsös fagylalt: egy igazi nyári nyalánkság házilag

Nem csak a gyerekek, de az egész család imádni fogja ezt az igazán látványos nyári hűsítőt.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Csupa gyümölcsös fagylalt
Csupa gyümölcsös fagylalt
Hozzávalók:
Fagyi:
- 300 g dinnye mag nélkül
- 1 doboz áfonya
- 5 db kiwi
- 3 ek méz
Egyéni hozzávalók:
- jégkrém készítő forma
- pálcikák
Elkészítés:
- Kimagozzuk a dinnyét és egy aprítógépbe helyezzük a mézzel.
- Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejjebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.
- Amikor már kásásabb a dinnyelé, - de még nem fagyott meg teljesen - akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát. Figyeljünk, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára.
- Ha teljesen megfagyott, akkor ráöntjük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd beleszúrjuk a pálcikákat és így visszatesszük a mélyhűtőbe.