Csupa gyümölcsös fagylalt: egy igazi nyári nyalánkság házilag
Nem csak a gyerekek, de az egész család imádni fogja ezt az igazán látványos nyári hűsítőt.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Csupa gyümölcsös fagylalt
Hozzávalók:
Fagyi:
- 300 g dinnye mag nélkül
- 1 doboz áfonya
- 5 db kiwi
- 3 ek méz
Egyéni hozzávalók:
- jégkrém készítő forma
- pálcikák
Elkészítés:
- Kimagozzuk a dinnyét és egy aprítógépbe helyezzük a mézzel.
- Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejjebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.
- Amikor már kásásabb a dinnyelé, - de még nem fagyott meg teljesen - akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát. Figyeljünk, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára.
- Ha teljesen megfagyott, akkor ráöntjük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd beleszúrjuk a pálcikákat és így visszatesszük a mélyhűtőbe.