Fokhagymás garnéla avokádóval
Ha szereted a különleges fogásokat, ezt a receptet nem csak egyszer fogod elkészíteni!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Fokhagymás garnéla avokádóval
Hozzávalók:
- 12 db tisztított garnéla
- 2 db kígyóuborka
- 2 db avokádó
- 4 db fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 ek. vaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- A garnélát és az uborkát megmossuk, majd szárazra töröljük.
- 3 db fokhagymát apróra vágunk és összeforgatjuk a garnélával.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és pár perc alatt pirosra sütjük benne a rákokat.
- Ezután az avokádót megtisztítjuk és kiszedjük a „húsát”, majd egy alsókéses aprítóban egy darab fokhagymával, az olívaolajjal, pár csepp citromlével krémesre pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- Az uborkát 12 egyenlő részre vágjuk és kissé kikaparjuk a belsejét.
- Belekanalazzuk az avokádó krémet és mindegyik tetejére helyezünk egy fokhagymás rákot.
Tipp: Kínáljunk hozzá pirítóst, vagy lepénykenyeret.