Recept

Édesburgonya nachos: kevesebb kalória, több élvezet

Ragad, nyúlik, ropogós... Kicsit csípős, nagyon sajtos... Ez az én házi készítésű édesburgonya nachosom, amit avokádóval és sok-sok csirkehússal tálaltam. Ha barátokat hívtok vendégségbe, vagy egy otthoni filmnézős estét terveztek, akkor mindenképp készítsétek el. Persze a salsával, aminek a receptjét szintén megtaláljátok itt!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Édesburgonya nachos

Hozzávalók - A nachoshoz

  • 2 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt fokhagymapor
  • 1db csirkemellfilé
  • 60 g vegyes bab
  • 20 dkg kukorica
  • 1 jalapeno
  • 60 g reszelt sajt
  • 1 avokádó
  • 3 szál újhagyma

A salsához

  • 3 db paradicsom
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1 lime
  • friss koriander
  • 1 jalapeno
  • 5 ek ketchup

Elkészítés

1. Az édesburgonyát héjastul karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a pirospaprikát és a fokhagymaport, majd a burgonya karikákat a pácban és egy tepsire rakjuk sorban.

2. A csirkemellet egészben hagyjuk, egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal, majd egy sütőpapírba alaposan becsomagoljuk. Így sütjük puhára 200 fokon 20-25 perc alatt a burgonyával együtt.

3. A salsához a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógépben pürésítjük a vöröshagymával, fokhagymával, chili paprikával, fél lime levével, friss korianderrel és egy kevés jalapenoval. A végén sózzuk, majd elkeverjük egy kevés ketchuppal.

4. A csirkehúst villával feltépkedjük. Egy serpenyőbe rétegezzük a nachost. Egy sor édesburgonya, 1 sor csirkemell, 1 sor bab a kukoricával, majd megszórjuk egy kevés jalapenoval. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk. A salsával, avokádóval, apróra vágott újhagymával, jalapenoval és chilivel tálaljuk.

Lapozz a medvehagymás túrókrémmel töltött koktélparadicsom és a narancsos-áfonyás muffin receptjéért is!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Home&Design
Tedd meg ezt az apró, de életmentő lépést még ma – hiszen az életed a legnagyobb érték!
Lifestyle
A zárkózottság nem hibaként vagy gyengeségként értelmezendő – sokszor az önvédelem egyik formája. Azok, akik nehezebben nyílnak meg, gyakran rendkívül mély és összetett személyiségek, akiknek...
Lifestyle
A szorongás leküzdése és az érzelmi egyensúly elérése nem mindig igényel bonyolult technikákat vagy hosszadalmas terápiákat. Néha egy egyszerű, de hatékony eszköz, mint a terápiás takaró, képes lehet...
Lifestyle
Próbáld ki már ma és élvezd, ahogy ezek az apró pillanatok varázslatossá teszik a mindennapjaitokat.
Lifestyle
A jól megtervezett reggeli rutin nemcsak a napunk hangulatát és hatékonyságát határozza meg, hanem hosszú távon hozzájárulhat a testi-lelki egyensúlyunk fenntartásához is.
Lifestyle
A mai napon egy esemény heves reakciókat válthat ki a Bikából. Napi horoszkóp.