Eper mousse: könnyed nyári finomság a forró napokra
Nyár van nyár! Na és eperszezon. Mindkettőt már külön-külön is imádom, viszont az eper - kora nyáron egy igazán nyerő páros. Ezért is készítettem egy könnyed mousse-t ebből a csábítóan illatos és zamatos gyümölcsből. A kókuszos-datolyás keksz alap már csak a ráadás. Remélem ti is ennyire szeretitek majd.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Eper mousse kókuszos-datolyás keksz alappal
Hozzávalók - A kekszes alaphoz
- 200 g kesudió
- 80 g kókuszreszelék
- 4-5 ek méz
- 6-8 db cukormentes kakaós keksz
A krémhez
- 2 lap zselatin
- 130 g zsírszegény joghurt
- 130 g creme fraiche
- 25 g eritrit
- 1 kg eper
- 125 ml habtejszín
A díszítéshez
- friss mentalevél
- pár szem eper
- 50 g étcsokoládé
Elkészítés
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet, a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.
2. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
3. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk. A krém tetejére helyezzük a csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük.