Ketchup házilag - Egészséges és finom

A ketchupot gyakran illetik az egészségtelen jelzővel. Ha mi ennek ellenére szeretjük, és nem akarunk lemondani fogyasztásáról, akkor készítsük el otthon friss hozzávalókból.

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vörös- vagy lilahagyma
  • olaj
  • 1,5 dl almaecet
  • fél kk őrölt szegfűszeg
  • fél kk fahéj
  • fél kk fekete bors
  • 1 kk só
  • 1 ek mustár
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor

Elkészítés

Mossuk meg a paradicsomokat, majd daraboljuk fel. Eztuán pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apróra és pirítsuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a paradicsomot is. Adjuk hozzá az összes fűszert, keverjük el jó alaposan, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük legalább 45 percen át a keveréket. Ha letelt az idő, akkor passzírozzuk össze az egész keveréket és turmixoljuk össze. Ezután főzzük tovább a paradicsomlevet, amíg ketchupszerű nem lesz. Ha elkészült, akkor töltsük forró üvegbe a keveréket, majd helyezzük száraz dunsztba és legalább két napig hagyjuk állni.

Ezt is ajánljuk: Zsírégető paradicsomleves - Katt ide!

Fotó: diynatural.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sokak életét keseríti meg a horkolás, amely lehet közel ártalmatlan, de akár a súlyos alvászavar jele is - ezekkel kapcsolatban osztott meg fontos tudnivalókat a szakorvos.
Egészség
Ha te is szeretnéd megőrizni a memóriád és a kognitív képességeidet minél tovább, akkor érdemes ezekből a finom fűszerekből a lehető leggyakrabban fogyasztanod.
Egészség
Egy élelmiszer-szakértő szerint életveszélyes is lehet egy bizonyos finomság túlzott fogyasztása, ezzel pedig jobb, ha minél több ember tisztában van, hiszen egy közkedvelt, hazánkban is népszerű...
Sztárok
De nem csupán a hercegnének, hanem a királyi család összes tagjának, bármilyen furcsán is hangzik.
Lifestyle
Meglehetősen nehéz nap vár a Nyilasra. Napi horoszkóp.
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?