Kakashere pörkölt recept

Ez az étel a pörköltek királya! Aki szereti a magyar ízeket, annak kötelező elkészíteni az alábbi receptet.
Hozzávalók
- 50 dkg kakashere
- 30 dkg kakastaréj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- só
- pirospaprika
- 1/2 kk gyömbérpor
- 1 dl száraz vörösbor
Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a felforrósított olajban sárgásra pirítjuk, és meghintjük pirospaprikával. A jól megmosott és megtisztított kakastaréjokat és kakasherét belekeverjük, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a vörösborral és 1 dl vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a gyömbérport. Lassú tűzön pároljuk, amíg a hús megpuhul, és rövid, mártássűrűségű leve marad. A lila hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, gyengén megsózzuk, és ezzel díszítve tálaljuk. Köretként vajas burgonyát vagy köményes burgonyát adunk hozzá.
Ezt is ajánljuk: Vörösboros nyúlpörkölt - Katt ide!