Nem fog kicsírázni a krumpli, ha ezzel az élelmiszerrel együtt tárolod: sokáig friss marad és roppanós
Gondoltad volna, hogy csupán egy népszerű, szinte minden háztartásban megtalálható gyümölcsre lesz szükséged ahhoz, hogy a burgonya ne csírázzon ki, és hetekig eltartható legyen?
Ezentúl csak így fogod tárolni
A krumpli népszerűsége sokoldalúságában, tápanyagtartalmában és megfizethetőségében is rejlik, hiszen szinte minden konyhában megtalálható, és számtalan étel alapja. Főzve, sütve, pürésítve, grillezve vagy akár chipsként elkészítve is kedvelt, továbbá a levesek, a rakott ételek, a saláták és a köretek elengedhetetlen alapanyagáról van szó. A burgonya vitaminokban (például C-vitaminban) és ásványi anyagokban (például káliumban) gazdag, miközben laktató, mégis könnyen emészthető. Tárolásához hűvös, sötét, jól szellőző hely az ideális, például egy pince vagy kamra, esetleg a spájz, így megakadályozható a csírázás és a zöldülés, mely a fény hatására keletkező szolanin miatt veszélyes lehet. Az alacsony hőmérséklet mellett érdemes kerülni a hűtőt, mert az ottani hideg édessé teheti a gumókat a keményítő cukorrá alakulása miatt. De van még egy trükk, melynek segítségével a burgonya sokáig eltarthatóvá válik, és nem fog kicsírázni, ehhez pedig egy gyümölcsre lesz szükségünk. Galériánkban találhatod a részleteket!
Leadfotó: 123rf