Körtés sajttorta - Gyümölcsös varázslat
A sajttorta akkor a legjobb, ha valamilyen gyümölccsel fogyasztjuk. De akár rögtön a krémet is ízesíthetjük így.
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 ek. Durvára őrölt, pirított török mogyoró,
- 6 ek. Cukor
- 12 dkg liszt,
- 4 tojásfehérje
- 100 g puha vaj
A töltelékhez:
- 500 g ricotta
- 500 g tejszín
- 220 g cukor
- 2 citrom leve
- 1 kupica vilmoskörte
- Vaníliás cukor
- Frissen őrölt szerecsendió
- 3 lap zselatin
Elkészítés
A körtét mossuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük bele gy lábasba, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Mehet bele a cukor, a citromlé és a fűszerek. Lassú tűzön főzzük meg a körtét.
A vajat a cukorral keverjük habosra. Tegyük bele a lisztet és a mogyorót. Egyesével mehet bele a tojások fehérje. Osszuk 2 részre, és süssük őket 20 percig 180 fokon.
A tejszínt verjük keményre 120 g cukorral. Tegyük bele a ricottát és némi citromlevet. A lapzselatint áztassuk vízbe és egy serpenyőbe kicsit melegítsük fel. Tegyük bele az tejszínes keverékbe. A krémet tegyük a tortalapok közé, majd 1 napig tároljuk hűtőbe.
Hidegen, friss körtével fogyasszuk.