Céklasaláta - A vitaminbomba
Régóta közismert, hogy a cékla az egyik legjobb rák melgelező zöldség. Azonban nem csak erre jó, hiszen emellett nagyon sok egyéb jótékony hatása van, és ráadásul még finom is.
Hozzávalók
- Cékla
- Cukor
- Só
- Fokhagyma
- Tejföl
- Alma
- Répa
- Őrölt kömény
- Bors
Elkészítés
A zöldségeket jó alaposan mossuk meg, majd hámozzuk meg. Az almát, a répát és a céklát vágjuk fel kb. 1x1 cm-es kockákra. Ezután tegyük őket egy tálba és készítsük el a dressinget. A tejfölhöz adjunk hozzá egy csipet borsot, őrölt köményt, egy összepréselt fokhagymát, cukrot és ízlés szerint sót. Frissen tálalva a legjobb.
Próbáld ki a céklát leves formájában is!