Villámgyors, egyszerű és ropogós: Ezt a csirkefasírtot imádni fogod!
Főzelékfeltétnek, de rizzsel, krumplival és salátával is tökéletes.
Csirkefasírt
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé darálva
- 1 zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst egy tálba tesszük, majd az előzőleg beáztatott és alaposan kinyomkodott zsemlét belemorzsoljuk. Az apróra vágott petrezselymet és a finomra kockázott hagymát is hozzáadjuk, beleütjük a tojást, majd sózzuk, borsozzuk. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, ezután a masszából nedves kézzel golyókat formázunk és bő, forró olajban pirosra sütjük.