Ellenállhatatlan töltött csirke: Sok petrezselyem nélkül hozzá se kezdj!
Nem kell megvárnod vele a hétvégét.
Töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 1 vöröshagyma
- 1 nagy csomó petrezselyemzöld
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A vajat és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket is. Ezután mehet bele a vajon megfuttatott hagyma a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk az egészet. A kész tölteléket a megmosott csirke fellazított bőre alá töltjük, majd hústűvel összetűzzük, hogy ne folyjon ki. A húst kívülről alaposan bedörzsöljük sóval, majd tepsibe tesszük, végül leöntjük olajjal. Letakarva 150 fokon kb. 1,5 órán át sütjük, ezután fólia nélkül még kb. 30-40 percre visszatoljuk a 200 fokra állított sütőbe.