Tökéletes mézeskalács recept - Pihentetés nélkül
A frissen sült mézeskalács illata egybeforrt az ünnepekkel, így szinte minden háztartásban egy-két adag készül belőle. A mi receptünk egy nagyon egyszerű, bögrés változat, ami méricskélés nélkül garantálja a jól megszokott ízeket.
Hozzávalók
- 8 bögre liszt (kb. 1 kg)
- 1,5 bögre porcukor
- 3 tk szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin
- 1 bögre méz
- 3 tojás
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel. A margarint olvasszuk meg, mindent keverjünk össze, majd adjuk hozzá a mézet és a tojásokat is. Addig keverjük, míg jól össze nem áll, majd gyúrjunk belőle tésztát. Egy jól meglisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra és szúrjuk ki különböző formákkal. Ezután helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 18 fokon süssük 10 percig.
A tetejére készítsünk mázat, méghozzá 1 tojás fehérjéből és 15 dkg porcukorból. Ebből a két hozzávalóból keverjünk kemény habot. Végül kanalazzuk bele egy műanyag zacskóba, melynek a sarkát kivágtuk, így bármilyen alakzattal díszíthetjük a mézeskalácsokat.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!