Szabó Zsófi sajtos pitéje
Készítsd el Szabó Zsófi sajtos pite receptjét, amelyet előételként vagy akár főételként is tálalhatsz!
Hozzávalók:
• 450 g sajt, reszelve
• 2 evőkanál liszt
• 225 g túró
• 1 nagy tojás, felverve
• 450 g levelestészta
• 175 g vaj
Elkészítés:
A sütőt 175 C-ra melegítjük. Egy körülbelül 22x32 cm-es nagyságú tepsit olajjal befújunk. A sajtot liszttel megszórjuk, hozzáadjuk a túrót és a felvert tojást, majd az egészet jól összekeverjük. A levelestésztát két részre osztjuk (körülbelül 14 lap legyen mindkettőben). 2 lap tésztát a tepsibe helyezünk és megkenjük olvasztott vajjal. Ezt a műveletet tovább folytatjuk, míg elfogy az egyik adag tészta. Ezután ráegyengetjük a túrós keveréket és elkezdjük a maradék adag tésztalappal befedni. Az eljárás ugyanaz, 2 laponként olvasztott vajjal kenegetjük. A lelógó tésztát benyomkodjuk a tepsi széléhez és az egész tetejét vajazzuk. A bureket négyzetekre vágjuk és óvatosan bekenjük a maradék vajjal. 25 percig, aranybarna színűre sütjük. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, fedjük le alufóliával.