Spanyol rizses hús - Én így dobom fel a hagyományos receptet
A rizses húst mindenki ismeri, tipikus menzás kaja. Ha már unod a klasszikus receptet, akkor turbózd fel egy kicsit ezekkel a különleges hozzávalókkal. Először nekem is furcsa volt, hogy mennyi minden kell bele, de a végeredmény utánozhtatalan lett.
Hozzávalók:
- 8 db csirkemell
- 3 csésze rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 dl sör
- 1 dl paradicsomszósz
- 1 dl húsleves
- 2 csésze vegyes zöldség
- 2 evőkanál olívabogyó
- koriander
- só
Elkészítése:
A hagymát, a fokhagymát, a koriandert és a paprikát vágjuk egészen apróra. Egy nagy fazékban forrósítsunk fel egy kevés olajat. Adjuk hozzá a már felaprított zöldségeket és gyakori keverés mellett öt percig pirítsuk. Adjunk hozzá három csésze vizet, majd a sört, a paradicsomszószt és a húslevest. Sózzuk meg a kockára vágott csirkemellet, majd pirítsuk meg ezt is a fazékban. Tegyük bele a többi zöldséget is az olívabogyókkal együtt, sózzuk, majd öntsük hozzá a rizst. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Vegyük alacsonyabbra a gázt, és lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük. Ha a rizsszemek már megduzzadtak, vegyük le a tűzről, fedjük le a lábas tetejét és hagyjuk tovább párolódni. 20 perc elteltével elkészül.