Piskótatekercs tojáslikőrös krémmel töltve
Ennél ünnepibb desszertet nehezen találni.
Piskótatekercs tojáslikőrös krémmel töltve
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 5 db tojás
A töltelékhez
- 120 g cukor
- 2 dl tejszín
- 2 dl tojáslikőr
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás krémpor
- 3-4 ek lekvár
Elkészítés
Keverjük habosra a tojások sárgáját és a cukrot, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét és a lisztet. Óvatosan keverjük össze, majd a masszát simítsuk el a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük 180 fokon nagyjából 15 percig. Közben forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a likőrrel és cukorral elkevert krémport. Hagyjuk, hadd sűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, de kevergessük egészen addig, amíg ki nem hűl. Ekkor a tejszínből vert kemény habot forgassuk bele és tegyük félre. A piskótát óvatosan vegyük ki a tepsiből, borítsuk lisztezett területre. Kenjük meg a tetejét lekvárral, majd simítsuk el rajta a krém nagy részét. Tekerjük fel és a krém maradék részét kenjük a tekercs tetejére. Díszítés gyanánt extra tejszínhabot is nyomhatunk rá.