Mostantól más íze lesz a bolti kenyereknek
Az új előírások értelmében egyes termékek összetevői drasztikusan megváltoznak.
Jönnek az új kenyér szabályok
"Változnak az idők, vele változok én is..." - dalolhatná a kenyér a retró sláger sorait. A Magyar Élelmiszerkönyv új előírásai értelmében ugyanis nagy változásokat hoznak a pékárura vonatkozóan, melyek június 22-én lépnek érvénybe. A frissített szabályok értelmében egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen át kell alakítani, a pontos részletekről a Jókenyér pékmestere, Ludwig Klára összegezte - írja az Index.
Egészségesebb változatok
Rozskenyér
A változások között szerepel például, hogy a rozskenyerek eddigi 40 százalékos rozstartalmát 60 százalékra kell növelni, és ha a pékségek nem tartják be a szabályozást, akkor nem forgalmazhatják ezeket a termékeket.
Teljes kiőrlésű kenyér
Hasonló a helyzet a teljes kiőrlésű verzióknál is, ezek elkészítésénél szintén minimum 60 százalékos teljes kiőrlésű lisztet kell használni, ami az eddigi 5 százalékhoz képest jelentős ugrás.