Kefires lángos recept - A nyár slágere
A nyár elképzelhetetlen lángos nélkül! Szinte minden strandon kapható, de ha otthonunkban is szeretnénk élvezni az ízét, elkészíthetjük mi magunk is. Mutatjuk a kefires verzió receptjét!
Hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 40 dkg kefir
- 3 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 ek olaj (+a sütéshez még néhány ek)
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél dl tej
Elkészítés
A hozzávalókból dagasszunk tésztát, majd letakarva tegyük félre 40-45 percig, hadd keljen meg. Ha megtörtént, kissé olajos kézzel szakítsunk ki belőle kis darabot, amit aztán kinyújtva és beolajozva tegyünk bele a serpenyőben felmelegített olajba. Pár perc alatt süssük pirosra az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, hogy az is hadd piruljon meg. Tegyük ki egy papírtörlővel kibélelt tálba, és süssük meg a többit is. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá feltétet: fokhagymát, tejfölt és reszelt sajtot.
Ha Te is szereted a lángost, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!