Joghurtos desszert fekete áfonyás-szedres szósszal
Ez a finom édesség nem tartalmaz sok kalóriát és mesésen selymes íze minden vendéget elkápráztat majd.
Hozzávalók
- ¾ csésze fagyasztott feketeáfonya
- ¾ csésze fagyasztott szeder
- ½ csésze víz
- ¼ csésze cukor
- 2 ek. friss citromlé
- 1 ek. vaj
- 2 csésze natúr joghurt
Elkészítés
Keverjük össze a gyümölcsöket, a vizet, a cukrot és a citromlevet egy kis serpenyőben. Kezdjük el forralni és közepes lángon melegítsük 10 percig, amíg a szósz el nem kezd sűrűsödni, majd adjuk hozzá a vajat. Ezután kanalazzunk fél csésze joghurtot egy tálkába vagy pohárba (így 4 adag készülhet). Tegyünk a tetejére ¼ csészényit a szószból, és azonnal tálaljuk. Ha hidegen szeretnénk fogyasztani, azt is megtehetjük, vagyis megvárjuk, amíg a gyümölcsös szósz kihűlik.
Fotók: mobile-wallpapers.feedio.net, cookinglight.com