Epres túróparfé
Szerencsére nem kell messzire mennünk, hogy egy kis eperhez jussunk, és ha már megvan, miért ne csinálnánk belőle fagyitortát. Már egyetlen kanál után mindenki felfrissül.
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 25 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- 2 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítés
Az epret botmixerrel keverjük össze a túróval, a tejföllel és az ízesítőkkel addig, amíg krémes állaga nem lesz. A tejszínt kevés cukorral verjük habbá, majd a felét kenjük bele az epres túróba. Öntsük bele egy fóliával bélelt formába, és fagyasszuk meg. A fagyás után borítsuk ki a formából, majd vágjuk egyforma szeletekre. Tálaláskor díszítsük a maradék habbal, és pár szem eperrel.
A fagyiból sosem elég, ezért ajánljuk figyelmetekbe a házi vaníliás fagyit!