Rákkeltő vegyület képződhet, ha így sütöd meg a burgonyát
A krumplit már rengetegen úgy készítik el, hogy csak bedobják a sütőbe, vagy air fryerbe. Azonban ilyenkor van egy alapszabály, amit be kell tartani.
Ha nem figyelsz, akkor jóval több rákkeltő vegyület kerül a szervezetbe, mint kellene
Az air fryer, vagyis a forrólevegős sütő, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, mivel lehetőséget kínál arra, hogy olaj nélkül, vagy minimális olajjal készítsünk el ételeket, amelyek hasonlóan ropogósak és ízletesek, mint a hagyományos sült ételek.
Igazából, ha van légkeveréses funkció a sütőnkön, akkor ugyanígy működik az is, csak az air fryert jóval kevesebb idő alatt előmelegíthetjük, és így kevesebb energiát is fogyaszt.
A többség már nem forró olajba teszi bele a burgonyát, hanem a légkeveréses módszerrel süti ki. Azonban ha nem figyelünk oda néhány dologra, akkor rákkeltő vegyület képződhet.
A galériánkban megmutatjuk, hogy mit kell betartanod, hogy ezt elkerüld!
Egy anyuka őrülten jó burgonyahámozási hacket mutatott be. Özönlöttek is rá a lájkok, mivel mindenki életét megkönnyítette.