Gesztenyés aszalt szilvás csirke
A téli időszakban sokkal ritkábban használunk gyümölcsöt főzéskor. Tény, hogy ilyenkor elég nehézkes a friss gyümölcs beszerzése, de aszalt változatukról sem szabad megfeledkezni.
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg aszalt szilva
- 30 dkg hámozott gesztenye
- 20 dkg bacon
- 2,5 dl tejszín
- só, bors
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki, sózzuk és borsozzuk. Ezután vágjuk hosszában félbe a gesztenyéket és az aszalt szilvákat.
Egy jénait béleljünk ki a baconnel, majd helyezzünk egy sor csirkemellet az aljára. Tegyük rá a gesztenye és a szilva felét, locsoljuk meg kicsit több, mint 1 dl tejszínnel, majd jöhet még egy réteg. A tetejére egy sor csirkemell és végül bacon kerül.
A sütőben kb. 50 percig lefedve, majd 10 perc alatt fedő nélkül pirosra sütjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, a szaftból egy kicsit a húsra öntünk.
Köretként tálalhatunk pirított mandulás, gőzben párolt burgonyát.
Ezt is ajánljuk: Gluténmentes paleo-palacsinta - Katt ide!
Forrás: kenyerotthon.hu