Ettől lesz verhetetlen a csirkepaprikás: Sok múlik ezen az apróságon
Itt a tuti recept!
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 TV paprika
- 1 paradicsom
- 3 ek zsír
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Az egész titka, hogy olaj helyett zsírt használunk, és ezen dinszteljük meg a hagymát. Ezután rákarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és gyors kevergetés mellett kissé megpirítjuk a zöldségeket. Ezután lehúzzuk a tűzről a lábast, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük az alsó és felső részre bontott combokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ha elkészültek a combok, a liszttel simára dolgozott tejfölt elkeverjük körülbelül egy decinyi forró szafttal, amit a csirkéhez öntve még néhány percig forralunk. A tejfölös csirkepaprikás nokedlivel és tésztával is isteni eledel.