Egyszerű édes-savanyú sertéskaraj - Különleges ízvilág
Egy egyszerű sertéskarajból mennyei ebédet varázsolhatunk az asztalunkra, ha édes-savanyú mártással készítjük el. Hogy hogyan? Máris eláruljuk! Nagyon egyszerű!
Hozzávalók
- 4 csontos karajszelet
- 1 tk só
- ⅛ tk őrölt fekete bors
- 2 ek vaj
A mártáshoz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ tk szárított rozmaring
- ½ tk szárított oregánó
Elkészítés
A húsokat sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben pedig olvasszuk meg a vajat. Tegyük bele a karajszeleteket, süssük addig, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. Ekkor tegyük át egy tepsibe és sütőben 5-6 percig süssük. Közben készítsük el a mártást: serpenyőben forraljuk össze a hozzávalóit. Ha ez megtörtént, öntsük rá a húsra és hagyjuk, 5-6 perc alatt a sütőben hadd karamellizálódjon a húsra.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!