Cukkinis húsgolyók joghurtos-bazsalikomos mártással - Hamar a kedvenceddé válik
Ha szeretjük a svéd húsgolyót és a cukkinit sem vetjük meg, akkor ezt a főételt imádni fogjuk! Máris mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- 50 dkg sovány darált pulykahús
- 2 kicsi cukkini
- 2 ek mogyoróhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek apróra vágott koriander levél
- 1 tk só
- 1 tk pirospaprika
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet cayenne bors
- 1 ek chia mag
A mártáshoz
- 2 ek tahini
- 3 ek meleg víz
- 125 g zsírmentes görög joghurt
- 10 friss bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek friss citromlé
- só
Elkészítés
A cukkinit reszeljük le, a hagymákat aprítsuk fel, majd egy nagy tálban keverjük el a húsgolyó további összetevőivel együtt. Gyúrjuk össze, 20 percre helyezzük a hűtőbe, ezt követően pedig készítsünk a masszából kis golyókat. Tegyük egy tepsibe, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg őket. Közben készítsük el az öntetet: a tahinit keverjük el a vízzel, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe és pépesítsük össze. Az így kapott öntetbe mártogathatjuk az elkészült húsgolyókat.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!