Barackos-krémsajtos túrótorta
Mind a barack, mind a túró frissítő édesség, ami igen jól esik, amikor elérkezik a hőség. Azonban ez nem egy hagyományos túrótorta: a krémsajt sokkal lágyabbá, krémesebbé varázsolja a megszokott állagnál.
Hozzávalók
A kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 1 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál sötét kakaó
- 10 dkg vaj
- kevés tej
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg krémes túró
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kiskanál vanília-esszencia
- 1 doboz őszibarackbefőtt
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
Elkészítés
A tésztaalapanyagokat gyúrjuk össze, majd formáljunk ki vele egy piteformát, és tegyük a hűtőbe 30 percig állni. Közben a sajtkrémet, a túrót, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a forró vízben feloldott zselatint keverjük össze. A barackot csepegtessük le, a felét vágjuk szeletekre, a másik felét pedig kockákra, és keverjük bele az eddig kapott krémbe. A hűtőből vegyük ki a kekszalapot, öntsük rá a krémet, igazgassuk el, és tegyük vissza a hűtőbe. Tálaláskor cikkekre vágjuk, és egy-két szeletelt barackkal díszítjük.
Kóstold meg a szintén gyümölcsös crumblet!