Fehérboros sajtleves spárgával
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Biztosan sokan készítettünk már egyszerű sajtlevest, hiszen egy örök klasszikus fogás. Azonban aki tovább fejlesztené tudományát, érdemes elkészítenie a fehérboros-spárgás változatát is, hiszen egy teljesen új íz lesz az eredmény.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 10 dkg trappista sajt
- zöld spárga
- fokhagyma
- extra-szűz olívaolaj
- 1 kanál vaj
- 4 dl tej
- 1 dl fehérbor
- liszt
- só
- cukor
- őrölt fehérbors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés
Először is a spárgát mossuk meg, vágjuk le a végeit, és daraboljuk fel egyenlő részekre, majd főzzük meg enyhén sós és cukros vízben. Amíg fő, reszeljük le a sajtot, és a fokhagymát aprítsuk fel. Utána egy lábasban olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a fokhagymát, a lisztet, majd öntsük fel tejjel és a spárga főzővizével. Keverés közben ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Tegyük bele a megfőtt spárgákat is, majd állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a sajtot. Ahogy megolvad a sajt, öntsük bele a bort és hagyjuk összeforrni az ízeket. Tálaláskor szórjunk bele pár spárgacsúcsot.
Kóstold meg a tejszínes-spárgás pennét is!
Forrás: eshobbychef.blogspot.hu
Fotók: runs-with-spatulas.com