A balkániak kedvence - Muszaka tekercs
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ebben a nyári nagy melegben mindenkinek jobban esnek a könnyű ételek, főleg, ha arra gondolunk, hogy nem kell órákat állni a meleg konyhában. Ilyenkor ne csak salátában gondolkodjunk, hanem esetleg más régiók ételkülönlegességeit is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 40 dkg darált pulykahús
- 4 db paradicsom
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- őrölt pirospaprika
- őrölt chili
- oregánó
- 1 csokor friss petrezselyem
- 5 dkg parmezán
- 2 dl joghurt
Elkészítés
Először vágjuk hosszanti csíkokra a padlizsánokat, és süssük puhára egy kevés olajon. A töltelékhez aprítsuk fel a hagymát, és dinszteljük meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a pulykahúst, a kockára vágott paradicsomot, majd fűszerezzük ízlés szerint. Hagyjuk pirulni, majd ha kész van, kihűlni. Vegyük elő a padlizsánszeleteket, és egyesével töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel, és tegyük egy sütőtálba. A még szebb látványért, tegyünk a tetejükre egy-egy karika paradicsomot, és szórjuk meg parmezánnal. Rakjuk be őket 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz percig hagyjuk összesülni. Tálaláskor öntsük nyakon hűs joghurttal, és kész is a könnyű nyári ebéd.
A padlizsán kifogástalan nyári étel, ezért ha még maradt a konyhában egy-két darab, készíts magadnak sült padlizsánt mozzarellával!
Fotók: happyveganface.blogspot.com, culinaryadventuresinthekitchen.com