Ananászos-kókuszos muffin - Villámgyors süti vasárnapra
Télikabátot és csizmát húzunk, ha kilépünk a lakásból. Már csak emlék a nyári forróság, a rövidnadrág és a vízparti vakáció. Ha egy kicsit szeretnéd újraélni a nyári napok hangulatát, készítsd el ezeket a közkedvelt pinacolada koktél ihlette muffinokat, édes kókusszal és lédús ananásszal!
Hozzávalók:
- 120 g puha margarin
- 200 g kristálycukor vagy nádcukor (eritrittel helyettesíthető, ám figyeljünk az arányokra: az eritrit nem annyira édes, mint a cukor!))
- fél kávéskanál só
- 2 tojás
- 100 ml kókusztej (tehéntejjel kevésbé intenzív az íze, de kókusztej helyett az is használható)
- 160g kókuszreszelék
- 160 g liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 160 g kockázott ananász
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy muffinsütő formát, béleld ki muffinpapírral, vagy gondosan vajazd körbe és lisztezd ki. A szobahőmérsékletű margarint a cukorral és a sóval keverd, míg habos, homogén eleggyé nem válik. Ekkor hozzáadhatod a tojásokat, a kókusztejet és a kókuszreszelék nagyobb részét: egy keveset rakj félre a díszítéshez. A simára kevert masszához add hozzá a lisztet és a sütőport. Ha konzerv ananásszal dolgozol, öntsd le róla a szirupot és öblítsd át néhányszor a gyümölcsöt. Ha friss ananászt választasz, amivel sokkal kellemesebb és intenzívebb ízű süteményt kapsz, olyat válassz, aminek az alját megszagolva erős ananászillatot érzel. Tisztítsd meg, vágd ki a közepét, majd vágd 1-1,5 cm oldalhosszúságú kockákra. Keverd a tésztához, majd adagold az egészet a muffinformákba. A tetejét szórd meg a maradék kókuszreszelékkel és tedd 20-25 percre a sütőbe.