Tartsd be ezt a 4 szabályt, és nem hízol el az alkoholtól!
Diéta közben alapvető szabály, hogy nem fogyaszthatunk alkoholt. Ugye milyen rossz, mikor az első kerti partin vissza kell utasítani a finom pezsgőt? Ezentúl lehet másképp is, ha betartjuk a 4 alapvető szabályt!
1. Önfegyelem
Mint sok mindenben, itt is a mértékletességen van a hangsúly. Kis mennyiségben a legtöbb alkoholos ital jó hatással van szervezetünkre, emellett az anyagcserét is serkenti. A gond ott szokott kezdődni, ha átesünk a ló túloldalára, és másnap szembe kell néznünk a kellemetlen macskajajjal.
Ha egy buli alkalmával sikerül megőriznünk hidegvérünket, azzal csak jót teszünk szervezetünknek. A minőségi vörösbor például védi a szívet, gyulladáscsökkentő tulajdonságú, és a fogyást is fokozza. Álljunk meg 2 pohorkánál, és nem tesszük tönkre diétánkat.
2. Első az evés
Ha éhgyomorra iszunk, az veszélyessé válhat. Amellett, hogy hamar meglátszik az eredménye és könnyen kínosan érezhetjük magunkat, fokozzuk a gyomornedv-elválasztást és az étvágyat is. Ezután jó eséllyel nyúlunk a leghizlalóbb étkek után, mint a pizza, hamburger vagy a sült krumpli. Lényeges tehát, hogy kizárólag ebéd vagy vacsora után fogyasszunk alkoholt, így nem fő a fejünk a feleslegesen bevitt kalóriák miatt sem.