Íme, az olasz nagyik titkos paradicsomszósz receptje: így készül az eredeti, pizzára és tésztára is tehető mártás
Az eredeti, hamisítatlan olasz paradicsomszósz receptjét sokan keresik – nos, cikkünkben most mutatunk egyet, ami olyan finom, hogy a család garantáltan repetázni fog majd belőle.
A recept, amit mindenki elkér majd
Az olasz konyha rengeteg ember kedvence szerte a világon, ami nem is csoda, hiszen híres minőségi alapanyagairól, valamint egyszerű, mégis fantasztikus receptjeiről. Az ételek általában kevés hozzávalóból készülnek, de ezek mindig frissek és helyiek, legyen szó tésztaételekről vagy épp a híres pizzájukról – mindkét finomság alapja általában az olívaolaj, friss fűszernövények és a különböző típusú sajtok, esetleg a tenger gyümölcsei, na meg persze az ínycsiklandó sonkák. És van még egy dolog, ami elengedhetetlen, ha olaszos étellel lepnénk meg a családot, ez pedig nem más, mint a friss, érett és lédús paradicsomból készült paradicsomszósz: ez nem hiányozhat egyetlen olasz háztartásból sem, és a háziasszonyok szinte minden esetben maguk készítik a fantasztikus mártást, nem pedig a szupermarketekben kapható konzerves verziót használják. De vajon hogyan készül az eredeti, szinte utánozhatatlannak tűnő paradicsomszósz, amit a tésztára és a pizzára is tehetünk? Galériánkat átlapozva megismerheted egy szicíliai nagyi pontos receptjét!
Minden háziasszony szeretné megakadályozni, hogy a burgonya a házban tárolva kicsírázzon - nos, szerencsére létezik erre egy olcsó és egyszerű trükk.
Leadfotó: Getty Images