Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 ek olívaolaj, 1 fej kis hagyma apróra vágva, 1 tk só és apróra vágott, friss bazsalikomlevél ízlés szerint.
Elkészítés: Első lépésként áztasd a paradicsomot egy tál forrásban lévő vízbe körülbelül 5 percig, hogy könnyen le tudd húzni róla a héját. Ha ez megtörtént, vágd apró darabokra a paradicsomot, majd közepes lángon egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát nagyjából 5 perc alatt. Ha a hagyma már puha, tedd hozzá a paradicsomot, keverd össze az egészet, majd ízesítsd egy csipet sóval, aztán hagyd a keveréket főni közepes lángon 15-20 percig, míg a paradicsom szétesik, és a szósz be nem sűrűsödik. Néha kevergesd meg, ha pedig még lágyabb szószt szeretnél kapni, akkor öntsd a mártást a turmixgépbe a kívánt állag elérése érdekében, ez a lépés azonban kihagyható. Ha a szósz elkészült, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és már el is készültél az ínycsiklandó paradicsommártással, amiből mindenki repetázni fog!
Fotó: Pinterest
Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2 ek olívaolaj, 1 fej kis hagyma apróra vágva, 1 tk só és apróra vágott, friss bazsalikomlevél ízlés szerint.
Elkészítés: Első lépésként áztasd a paradicsomot egy tál forrásban lévő vízbe körülbelül 5 percig, hogy könnyen le tudd húzni róla a héját. Ha ez megtörtént, vágd apró darabokra a paradicsomot, majd közepes lángon egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát nagyjából 5 perc alatt. Ha a hagyma már puha, tedd hozzá a paradicsomot, keverd össze az egészet, majd ízesítsd egy csipet sóval, aztán hagyd a keveréket főni közepes lángon 15-20 percig, míg a paradicsom szétesik, és a szósz be nem sűrűsödik. Néha kevergesd meg, ha pedig még lágyabb szószt szeretnél kapni, akkor öntsd a mártást a turmixgépbe a kívánt állag elérése érdekében, ez a lépés azonban kihagyható. Ha a szósz elkészült, add hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és már el is készültél az ínycsiklandó paradicsommártással, amiből mindenki repetázni fog!